info.cde@cde.edu.al
Na ndiqni:

Trajnim në:

Ne sjellim ndryshimin

 
Slogani ‘Ne sjellim ndryshimin’ shpreh vendosmërinë tonë për të kontribuar në mënyrë të vazhdueshme për përmirësimin e cilësisë së arsimit. Ndryshimi është zhvillim. Ndryshimi i vazhdueshëm është nxitës dhe kultivues i vlerave. Ndryshimin tashmë e kanë ndier dhe ndiejnë në punën e tyre të gjithë bashkëpunëtorët dhe përfituesit e shërbimeve tona.

Bardhyl Musai

s

Rreth CDE

 
055-contract-11-100x100

Qendra për Arsim Demokratik është themeluar në dhjetor të vitit 2001 si organizatë jofitimprurëse.

015-answer-100x100

Programet e CDE-së janë të akredituara nga Komisioni i Akreditimit të Programeve në përmbushje të Urdhrit nr.110, datë 09.03.2011 të Ministrit të Arsimit dhe Shkencës.

034-ebook-100x100

CDE zhvillon Veprimtarinë e saj në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

Webinar

Trajnime për zhvillim profesional, të akredituara

 

Trajnimet tona

1

Hartimi i rezultateve të të nxënit, me synim arritjen e komptencave;

2

Përzgjedhja dhe organizimi i mënyrave të mësimdhënies dhe të nxënit sipas kurrikulës;

3

Koherenca e veprimtarive në mësimdhënie, të nxënët dhe vlerësim;

4

Hartimi i rezultateve të të nxënit, me synim arritjen e komptencave;

5

Zhvillimi i shprehive të të menduarit të nivelit të lartë;

6

Mësimdhënia e bazuar në projekte;

7

Planifikimi për mësimdhënien hibride nëpërmjet platformave online;

8

Teknikat e të pyeturit dhe diskutimet;

9

Vlerësimi për të nxënët dhe i të nxënit;

10

Paragrafët dhe eseja pesëparagrafëshe;

11

Esetë dhe llojet e tyre: përshkruese, shpjegues, shkak-pasoje dhe argumentuese-bindëse;

12

Shkrimi i raporteve kërkimore, letrat dhe shkrimet të tjera funksionale;

13

Pengesat në procesin e të nxënit për pjesëmarrje aktive;

14

Diversiteti në klasë, stilet dhe preferencat e të nxënit;

15

Dallimet midis nxënësve, PEI (Programet e Individualizuara Mësimore);

Webinar

1

Vjeshtë, 2021

2

Pranverë, 2022

Përgatitje për:

1

Licencim

2

Portalin “Mësues për Shqipërinë”

3

Maturën Shtetërore

Njoftime

 

Të rejat e fundit

Marrëveshje bashkëpunimi

Më datë 13 dhjetor 2013, Shkolla e Lartë e Edukimit dhe Qendra për Arsim Demokratik nënshkruan në Buçimas, Pogradec marrëveshjen me Nehemia Gateëay University e cila synon bashkëpunimin ndërmjet këtyre institucioneve arsimore, për të nxitur interesin në …

Lexo më shumë »

Sesion jubilar

Më datë 6 dhjetor 2013, CDE dhe SHLE organizuan një sesion jubilar në përkujtim të dijetarëve, të edukatorëve të shquar të cilët kanë lënë gjurmë në zhvillimin e arsimit shqiptar dhe botëror…

Lexo më shumë »

Pyetje të shpeshta

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque blandit mattis eros quis imperdiet. Donec facilisis felis non lorem vulputate, quis vehicula ex dignissim. Sed nisl enim, lacinia at porta quis, pulvinar quis diam. Suspendisse non erat efficitur, ullamcorper lectus in, iaculis tortor. Curabitur ut auctor ante, et ultrices lorem. In sit amet volutpat urna, sit amet rhoncus lacus. Praesent blandit eu sapien id feugiat. Donec condimentum elementum nibh sed commodo. Quisque consectetur sollicitudin ipsum. Nunc dui nibh, dictum in purus nec, molestie dictum lacus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque blandit mattis eros quis imperdiet. Donec facilisis felis non lorem vulputate, quis vehicula ex dignissim. Sed nisl enim, lacinia at porta quis, pulvinar quis diam. Suspendisse non erat efficitur, ullamcorper lectus in, iaculis tortor. Curabitur ut auctor ante, et ultrices lorem. In sit amet volutpat urna, sit amet rhoncus lacus. Praesent blandit eu sapien id feugiat. Donec condimentum elementum nibh sed commodo. Quisque consectetur sollicitudin ipsum. Nunc dui nibh, dictum in purus nec, molestie dictum lacus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque blandit mattis eros quis imperdiet. Donec facilisis felis non lorem vulputate, quis vehicula ex dignissim. Sed nisl enim, lacinia at porta quis, pulvinar quis diam. Suspendisse non erat efficitur, ullamcorper lectus in, iaculis tortor. Curabitur ut auctor ante, et ultrices lorem. In sit amet volutpat urna, sit amet rhoncus lacus. Praesent blandit eu sapien id feugiat. Donec condimentum elementum nibh sed commodo. Quisque consectetur sollicitudin ipsum. Nunc dui nibh, dictum in purus nec, molestie dictum lacus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque blandit mattis eros quis imperdiet. Donec facilisis felis non lorem vulputate, quis vehicula ex dignissim. Sed nisl enim, lacinia at porta quis, pulvinar quis diam. Suspendisse non erat efficitur, ullamcorper lectus in, iaculis tortor. Curabitur ut auctor ante, et ultrices lorem. In sit amet volutpat urna, sit amet rhoncus lacus. Praesent blandit eu sapien id feugiat. Donec condimentum elementum nibh sed commodo. Quisque consectetur sollicitudin ipsum. Nunc dui nibh, dictum in purus nec, molestie dictum lacus.

Nuk morët një përgjigje nga pyetjet më lartë?
Vizitoni seksionin Pyetje / Përgjigje.

Regjistrohu në trajnimet tona